torstai 31. maaliskuuta 2016

Suklaata

Kun tein tyttösen kaverille Marianne-tyynyä, ajettelin että tyttösellekin pitäisi synttärilahaksi jotain keksiä. Suklaa on meidän perheen herkkua ja me tytön kanssa tytkätään mintunmakuisista Pätkiksistä. Muutama suklaapatukka meni, kun hahmottelin paperille pätkis tekstin ja virkkailin tyynyä. Meillä sattui olemaan valmiiksi tuollainen pötkötyynykin.



sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pientä söpöilyä

Virkkailin muutaman tällaisen söpöliini amigurumin tyttösen kavereille. Ohjetta katselin täältä.





perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mustaa ja valkoista

Olen nyt muutaman viikon ajan virkkailut Raita-opintoihin liittyvää tehtävää. Nyt kevätkaudella meidän piti valita jokin taideteos innoittamaan omaa työtä. Tämän vuoden teemana meillä on ollut vastakohtia, ja tätäkin työtä piti ajatella tuolta kannalta.
Minä otin innoittajakseni M.C.Echer:n. Hänen töistään varsinkin Metamorphosis-työt ja Circle Limit IV kiehtoivat minua. Ja niissä on tuota vastakohtaisuuttakin.
Valitsin työtavaksi minulle tutun virkkaamisen ja yritin kehitellä kuvioita Ercherin töitä ajatellen. Eipä se niin yksin kertaista ollutkaan. Paperilla kuviot näyttivät ihan hyviltä, mutta virkattuna vähän sinne päin.

Meinaan virkata semmoisen kori/merimieskassi kehitelmän. Ja kun sain langat hankittua virkkailinkin innoissani.


En kuitenkaan ollut ihan tyytyväinen tulokseen. Päätinkin sitten vähän tutkia miten tuota kirjovirkkausta oikeasti pitäisi tehdä. No, en kai mitään ihan väärin ollut tehnyt, mutta vinkkinä jostain luin, että pitäisi virkata vain silmukan etureunaan niin kuviot onnistuisivat paremmin. Noh,eikun kokeilemaan.  Mutta en vieläkään ollut oikein tyytyväinen. Toisesta lähteestä luin että pitäisikin virkata silmukan takareunaan ja taas kokeilin. Nyt olinkin sitten tyytyväinen.


Vähän viisastuneena virkkailen nyt pienessä mittakaavassa, ennen kuin alan tehdä tuota lopullista työtä. 


Nyt on sitten tilanne tämä. Iso kasa lankaa, joka pitäisi selvitellä.


keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Makeaa mahan täydeltä

Mahan saisi varmaan kipeäksi, jos tällaisen karamellin saisi syötäväkseen. Ihastuin heti, kun joskus näin kuvan Marianne-tyynystä. Pitihän sellainen itse virkata. Tytön kaverille se meni synttärilahjaksi. Pitänee itselle tehdä samanmoinen kunhan kerkiää.



maanantai 21. maaliskuuta 2016

Tuntuu ihan keväältä

Auringonpaiste saa olon jo keväiseksi vaikka ulkona tuntuu pakkaselta ja aamulla satoi kerroksen vitivalkoista lunta. Keväisen (taitaa olla melkein kesäinen) purkin näpertelin pikku tavaroiden säilytykseen.

Olin ostanut kirppikseltä sellaisen kolmiosaisen metallipurkin, mutta kuviointi ei oikein innostanut minua. Jotain hedelmienkuvia siinä oli. Teippasin purkin valkealla ilmastointiteipillä ja vetelin vähän muita koristeteippejä päälle. Ja kukkia kanteen. Nyt purkki vaan odottaa käyttöä.




lauantai 12. maaliskuuta 2016

Kuulokkeet

Vanhat kuulokkeeni meinasivat joutua vaihtoon, kun niistä olivat pehmusteet tuhoutuneet. Ajattelin ostaa uudet, mutta kun vanhoja käsissäni vääntelin, syntyi ajatus miksei niitä voisi tuunata. Niinpä vähän lankaa ja virkkuukoukku esiin. Ja nyt kuuluu taas äänet läppäristäni.



torstai 10. maaliskuuta 2016

Ötököitä

On hurjaa kuinka aika kuluu. On jo maaliskuu melkein puolessavälissä ja keväinen auringonpaiste kutitelee nenänpäätä. Jospa tuo auringonpaiste herättäisi tämänkin talvihorrostajan vähän aktiivisemmaksi.

Jo tammikuussa tuunasin yhdelle viisivuotiaalle ötökkätutkijatytölle rasian. Lähtökohtana oli oman tyttöseni vanha prinsessarasia, mutta kun synttärisankari ei ollut oiken hurahtanut prinsessoihin niin otin esille ilmastointiteippiä, foliota ja kontaktimuovia. Ja rasia muuttui ötökkärasiaksi.




Sisälle rasiaan kiipesi vielä kotilo ja leppis.