keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pussukoita

Facen käsityöryhmissä on saanut ihastella virkattuja pussukoita, jotka on alettu virkata vetuketjusta lähtien. Minäkin semmoisen olen joskus tehnyt ja se onkin kiva tapa kiinnittää vetoketju. Nyt kokeilin vähän toisenlaista tapaa kiinnittää vetoketjun virkaten. Virkkasin ensin ympyrän, jonka sitten viimeisellä kerroksella virkkasin kiinni vetoketjuun. Toisen puolen samanlailla ja sitten vielä ompelin pussukan reunat kiinni. Vähän siitä kokeilukappaleen näköinen siitä tuli, mutta kelpaa kyllä omaan käyttöön.




Toisen kukkaron tein metallisiin ommeltaviin kehyksiin ja siitä tuli kyllä söpö. Noita ommeltavia kukkaronleukoja pitää ostaa muutama lisää.


Kyseltiin miten tuo kesäisen peittoni virkkaus malli tehtiin. Piirsin vähän mallia, jos siitä olisi apua.


lauantai 25. huhtikuuta 2015

Peitto

Vähän kesäisempi peitto sohvannurkalle vilukissaa lämmittämään. Jämälankapeitto puuvilla ja erilasista sekoitelangoista tehtynä. Kevyt ja värikäs. Tykkäsin tuosta aaltomaisesta virkkausmallista. Vähän tuosta räsymatto tulee mieleen.







torstai 23. huhtikuuta 2015

Ystävälle

Alku keväästä ystävä täytti vuosia ja hälle jotain pientä piristystä päätin tehdä. Pari keväistä patalappua.


Kevätkääre Kismet-patukalle.



torstai 16. huhtikuuta 2015

Praha

Pistäydyttiin miehen kanssa viikonloppureissulla Prahassa. Ei olla aikoihin kahdestaan käyty lomailemassa ulkomailla. Nyt äkkiseltään päätin, on aika lähteä ja nauttia muutamasta vapaapäivästä.

Prahassa oli jo keväistä. Kirsikkapuut kukkivat ja nurmikot alkoivat vihertää, niinkuin meillä täällä joskus toukokuussa. Lämmintäkin oli melkein 20 astetta.





Kolme päivää kävelimme ympäriinsä mukulakivikaduilla. Jalat sai kyllä kipeäksi. Kaikki pakolliset nähtävyydet kierrettiin; astronominen kello, Kaarlen silta , linna...










Turisteja riitti keskustassa joka paikkaan. Millainenkohan hullunmylly sielä kesällä on, kun sesonki on kuumimmillaan. 





Mukava reissu meillä oli, vähän vaihtelua arkeen.

torstai 9. huhtikuuta 2015

Muutama pussi kahvia

Yhden pitkäpiimäisen projektin sain valmiiksi. Noita kahvipusseja olen keräillyt ja haalinut sukulaisilta ja tuttavilta. Nyt vihdoin ja viimein innostuin leikkelemään ja taittelemaan ja kasaamaan ensimmäisen kahvipussikassini. Kivaahan tuo työstäminen oikeastaan oli. Ja jäihän pusseja vielä, kunhan uusi innostus iskee.





Tämä kassi on tehty juhlamokkapusseista ja siihen meni 14 pujoteltua neliötä ( neliössä 12 taiteltua suikaletta, Yhdestä pussista saa yhden tuollaisen suikaleen, jos haluaa noita samanlaisia kuvioita tehdä.) Palat kiinnitin toisiinsa pakettinarulla. Paljon vinkkejä sain Facen Kahvipussien uusi elämä-ryhmästä. Siellä uskomattomat taiturit esittelevät upeita töitään ja auttavat meitä aloittelijoita vinkeillään.

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Keväistä

Löytyi hyvin marinoitu kirjontapaketti hyvästä piilosta vanhojen käsityölehtien välistä. Muistan ostaneeni tämän muutamalla eurolla kirppikseltä jo parivuotta sitten. Nyt piti alkaa kirjoa sitä nopeasti kevään iloksi ja muutamaa päivää ennen pääsiäistä sain kuin sain sen valmiiksi.



 Tässä pikku liinassa on peruskirjontaa sekä hardgangeria.



Varmaan tuon hardgangerin takia tämän ostinkin. Sitä kun tykkään kovasti tehdä.





sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen taas

Täällä sitä ollaan vieläkin, vaikka blogissa on on ollut hiljaista kuin huopatossutehtaalla. Välillä sitä vaan laiskottaa niin kovin.

Pääsiäinen saapui kotiinkin. Vähän piti jotain uutta saada pöydälle.


Tuommoisen munan virkkasin. Ison suklaamunan sisuksen päällä liimalla kovetin puolikkaat ja sitten ompelin puolikkaat kiinni. Sauman peitoksi vähän nauhaa löysin.


Ja pitihän tuommoinen neliöpupu minunkin neuloa, kun kaikki niitä tuntuivat tekevän. Tuo on siis yhdestä neliönmallisesta palasta yhteen kasattu ja täytetty.


Ja muutama iloinen lintu sirkuttamaan.




Rauhallista pääsiäistä vaan kaikille !