perjantai 27. helmikuuta 2015

Lahjontaa

Tyttösen ystävällä oli syntymäpäivät ja tuli taas vähän kiire, enkä ennättänyt lahjaostoksille. Niinpä piti tarttua koukkuun. Tytön ystävä on saanut koiran muutama kuukausi sitten. Ajattelin sitten virkata tuon koiran näköisen amigurumin.



Kuulemma aika näköinen tuli.

Eihän tuo koira sitten riittänyt vaan nopeasti neuloin tuubihuivin. Isoilla puikoilla tälläistä reikäneuletta Puron jämäkeristä. Totesin kyllä, että ei tuo neulominen ole oikein minun juttu, kun oli niin hankalan tuntuista. Johtuiko noista paksuista 10 puikoista, en tiedä.



keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Suklaaboxi

Ystävänpäivän tienoilla ennätin viimeinkin kokeilla suklaaboxin tekoa. Niitähän taas vilisee eri blogeissa. Aloitin vähän pienemmästä elikkä Kismetille tein kuoret. Itse mittailin ja mietin kotelon mallin ja teippailin sen kasaan. Vähän koristetta pintaan. Tuon laatikon kiinnitystä mietiskelin jonkin aikaa. Sitten laitoin laatikon pohjaan pienen sydänhaaraniitin ja siihen kiepsutin sitten nauhan, jotta laatikko pysyy kiinni.




sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kone ostoksilla

Pari viikkoa sitten kävin ompelukone ostoksilla. Kimmokkeen uuden koneen hankintaan sain Raidan kirjontajaksolla, jolloin pääsin kokeilemaan vapaakirjontaa opiston koneella. Ja sehän oli hauskaa. Kun sitten totesin, ettei omalla vanhalla singerilläni tuota pysty tekemään, aloin harkita koneen ostoa tosissani. Olenhan jo jonkin aikaa voivotellut singerini huonoa tikkiä ja kun vielä sain äidiltä sievoisen summan uuteen koneeseen, niin suuntasin askeleeni Lahden ainoaan ompelukone kauppaan. Mukaani tarttui sieltä sitten nykyaikainen elektroninen Pfaff expression 3.5. Hieno on vehje ja ommelta löytyy jos minkinmoista. Jospa nyt taas innostuisin enemänkin ompelemaan.


Ensimmäinen harjoitteluni uudella koneellani oli tämmöinen nukke tildan enkeleitä mukaillen. Tyttönen tällaista toivoi, ja vaatteita kuulemma pitäisi lisää ommella.



tiistai 10. helmikuuta 2015

Lämmintä päälle

Nämä lämmittimet tein jo ennen joulua, mutta ovat jääneet kuvaamatta.

Tyttöselle tämmöinen liivi/paita/toppi ( vai mikäköhän nimi tälle olisi). Ohjetta katsoin jostain Novitan vanhemmasta lehdestä, täytyi kyllä vähän muutella, kun oli ohje aikuisten kokoon. Lankanakin käytin Dropsin Delight:a, kun Novitalla ei enää ole Puroa.


Sitten piti tehdä itselle pipo. Tämän tapaisen mallin  näin Myboshi-langoista tehtynä. Melkoisen lämmin on, kun on paksusta langasta virkattu.


sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Jämien tuhoamista

Nyt on yksi pussukka vähemmän lankoja. Muutaman illan virkkailin bambulangoista keittiöliinoja. Yksi malli alkoi kyllästyttää joten piti keksiä vähän eri malleja.





lauantai 7. helmikuuta 2015

Kortteja

Pari synttärikorttia on pitänyt tehdä.

Toinen pikkuiselle prinsessalle.


Ja toinen 40-vuotiskortti. Tähän otin mallia täältä. Pop Up-kortit on jotenkin hauskoja.




torstai 5. helmikuuta 2015

Lunta

Kylläpä tuota lunta on nyt kertynyt. Vaikken talvesta kauheasti tykkääkkään, niin kaunistahan tuolla ulkona on.