sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. Adventti

Nyt sitten saa virallisesti alkaa odottaa joulua. Ensimmäinen adventti. Ensimmäiset piparit. Tyttönen leipoi ja koristeli.


Minut meinasi adventti yllättää. Aamulla vasta tajusin, että kyntteliköt oli vielä komeron perillä, josta ne sitten nopeasti kaivoin. Ja muutama jouluinen liinakin sieltä löytyi.



lauantai 29. marraskuuta 2014

Raitaa

Viimeviikonloppuna oli taas Raita opintoja, toinen painopaja. Minä en kauhean innostuneena suunnistanut Lahden kansanopistoon, kun tuo kankaanpainanta ei vieläkääm oikein tuntunut omalta jutulta. Ennen viikonloppua oli pitänyt vähän suunnitella oma metrikangasta. Olin kirppikseltä löytänyt puuvillaiset paneliverhot ja ajattelin päästä helpolla ja painaa niihin lehden kuvia. Mutta seulalla painaminen vähän kauhistutti. Niinpä kun sanottiin, että voisihan sitä tehdä kuvia sapluunalla tuputtamalla, niin vähän jopa innostuin. Loputulos olikin niin kiva, että verhot saattavat päästä keväällä jopa ikkunaan.


 


Ja koska sekoittamiani värejä jäi ja aikaakin oli, tein toisenkin sapluunan. Tästä voi tulla uusi jouluinen kaitaliina.



Värejä jäi vieläkin, niin kokeilin suolatekniikkaa, jossa kangas värjätään kauttaaltaan ja päälle ripotellaan merisuolaa. Tuo suola aiheuttaa hauskoja kuvioita kankaaseen sen kuivuessa. Omat kokeiluni ovat aika haileita, mutta toiset saivat aikaiseksi aika upeita kankaita.




Ovat nämä Raita viikonloput ihania. Niiden jälkeen pää kuhisee ideoita ja innostuu vielä kotonakin puuhaileemaan ahkerammin.

perjantai 14. marraskuuta 2014

Joulumieltä

Vähän jo joulu takaraivossa kutkuttelee. Lahjojahan on jo koko syksy väsätty, mutta nyt vasta oikeasti jotain jouluista kotiin. Näin facebook:n virkkausryhmässä idean, jossa vanhoista joulukorteista oli leikattu kappaleita, joiden ympärille sitten virkattu reunukset. Minun omistani tuli tälläisiä.



torstai 13. marraskuuta 2014

Joulumyyjäiset

Muutaman viikon päästä olisi tytön luokan myyjäiset. Itse sinne en tälläkertaa pääse myymään, mutta jotain pitää sinne väsätä. Viimevuonna pojan myyjäisissä menivät virkatut lumihiutaleet hyvin kaupaksi. Joten päätin nytkin niitä tehdä. Nythän minulla oli jopa malleja erilaisiin hiutaleisiin, kun ostin alennusmyynneistä Virkattuja lumihiutaleita-kirjan.



Olen myöskin tehnyt jokusen heijstuskukkasen rosee-kukkalaitteella. Mohairlankojen jämiä ja heijastusnauhaa.



tiistai 11. marraskuuta 2014

Kettuja ja muita eläimiä

Jotenkin on nyt tullut tehtyä näitä tuttuja malleja enemänkin. Näitä lasten kettuhuiveja tein muutama vuosi sitten. Nyt yritin vähän muuntaa mallia, niinpä tutun ketun seuraksi tulivat panda ja nalle.



maanantai 10. marraskuuta 2014

Huivi nro 3

Kuten aikasemmin totesin muutaman huvin olen nyt syksyn mittaan tehnyt. Tässä taas vanha tuttavuus pääkallohuivi. Ohjeen olen joskus etsinyt täältä. Tällä kertaa tein huivista vähän isomman ja paksummalla langalla. Nyt saa huivin kietaistua kaulan ympäri. Ihastuin kyllä tähän poistomyynnistä ostamaani Kaste-lankaan. Väri on sellainen haalean vihreä. Huiviin meni koko kerä.



maanantai 3. marraskuuta 2014

Kätevä, tekevä ...

Viikonloppuna oli Lahdessa Kätevä, Tekevä, Lukeva-messut. Jo useampana vuonna olen lasten kanssa suunnistanut Lahden messuhallille niin kuin nyt lauantainakin. Monenmoista nähtävää oli halli pullollaan. Tänä vuonna tosin tuntui olevan vähemmän näytteilleasettajia. Askartelupuolta ei ollut juuri lainkaan. Vähän pettymys siis nuo messut olivat.

Tekevä-puolella oli taas monenmonta hienoa nukkekotia/huonetta. Tyttönen innostui niistä, jos vaikka alkaisi näperrellä näitä pienen pieniä ihanuuksia.

Mukaan messuilta tarttui vain muutama kirja.


Tuon Kumihimo-kirjan olin jo aiemmin päättänyt ostaa, tyttönen valitsi paperiaskartelukirjan ja tuo Käpypitsi-kirja oli ihan heräteostos. Nyt pitäisi vain jostain löytää käpy, niin pääsisi kokeilemaan käpyilyä.