sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Opettajien muistamisia

Koulutkin loppuvat kohta. Vielä lapset halusivat viedä opettajilleen muistamisia kevätjuhliin. Pitkän mietinnän jälkeen keksin tehdä serviettirenkaita. Virkkailin erilaisia kukkia ja pylväsrinkuloita, jotka sitten yhdistin toisiinsa. Kivoja tuli.




lauantai 24. toukokuuta 2014

YO-kortti

Pikaisesti väkersin yhden ylioppilaskortin. Hyvä, kun kaiken säästää. Tuo kuva ja lyyra ovat vanhoista omista korteista otettu. Siis yli kahdenkymmenen vuoden takaisia.




torstai 22. toukokuuta 2014

Tyttösen apina

Tyttönen sai talvella synttärilahjaksi sukka-apinan tekopaketin. Paketissa tuli kaikki tarvittava. Innostuneena aloitti tytsy tekemään apinaa, mutta välillä koko juttu jäi unholaan. Nyt kuitenkin syntyi Lola niminen apina.


Ihan omin käsin tyttönen teki koko apinan. Ja hieno tuli.

keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kesäkassi

Otetaan purkulankaa, tölkin nipsuja ja messukassi. Niistä vähän väkertämällä saa kivan kesäkassin.


Mies on haalinut messuilta jos jonkinlaisia kasseja. Mutta kun niissä on usein isolla jotain tylsiä tekstejä, niin ei niitä tule käytettyä.


Keittiön ikkunassa ollut virkattu kappa oli haalistunut toiselta puolelta melkein valkoiseksi. Ajattelinpa siis purkaa sen ja niin sain useamman kerän "aurinkovärjättyä" lankaa. Sitten ajattelin, voisin harjoitella puikkovirkkausta.


 Sitten vähän klipsuja reunaan ja ...


... kassi vuoriksi ja tämän kesän kassi on siinä.



maanantai 19. toukokuuta 2014

Laiskottaa

Ei huvita, ei sitten yhtään. Ei huvita kuvata noita vähäisiä tekosiani, että saisi tänne blogiin päivityksiä. Eikä siis ei ole mitään pakkotehdä projektia, johon olisi innostusta. Tulee vain surfailtua ihastelemassa mitä kaikkea ihanaa muut virkkailee ja värkkäilee.

No sainhan minäkin järjestettyä vähän lankakeriäni. Komerossa oli semmoinen pussi, johon oli joutunut kaikenlaisia langan loppuja. Ja tietty kauheassa sotkussa. Niistä selvittelin sitten tämmöisen väripiristyksen pariin laatikkoon. Kaikenlaisia puuvilla ja muita kesälankoja. Räsikyvät värit. Mutta mitä näistä nyt sitten tekisi.


lauantai 10. toukokuuta 2014

Euroviisut

Tässä yritellään pysytellä hereillä ja katsella euroviisuja. Muistan, että pienenä viisut oli iso juttu ja ne piti aina katsoa. Nyt useampana vuonna on katsominen jäänyt. Nyt lapset on halunneet katsoa sitä, joten sitä tuijotetaan. Tosin nurimmainen siirtyi jo sänkyyn, ei jaksanut suomen kappaleeseen asti valvoa.

Huomenna viedään mummuille äitienpäiväruusut. Tein ne suodatinpusseista. Ohjetta katsoin täältä. Kauniita noista tulee ja harjoittelemalla vieläkin kauniimpia. Täytynee tehdä itselle maljakkoon näitä kuihtumattomia kukkia.