perjantai 31. elokuuta 2012

Jotain pientä

Nyt olen saanut aikaiseksi jotain ihan pientä.


Keväällä, kun tein kaulanauhan ja ranneketjun itselleni pienistä siemenhelmistä ajattelin, että voisin ehkä jotain muutakin yrittää. Kirjastossa löysinkin itseni selailemassa helmeily kirjoja. Pidän eniten noista pikkuruisista helmistä. Nyt teinkin sinisiä pikkukukkia (lemmikkit, kun ovat lempikukkiani) sormuksen verran. Tyttö innostui kanssa näistä helmistä ja on jo muutaman rannekorun tehnyt.


Eilen kävin puolukassa, olivat jo kypsyneet. Tunnissa sai poimittua pari litraa.


maanantai 27. elokuuta 2012

Vähän jotain

Ei oikein mitään saa aikaiseksi. Pienen tiskirievun sentään virkkasin minulle uudella mallivirkkuulla.


Malli oli yhdessä kirjassa. Ohje oli todella vaikeasti kirjoitettu, en millään meinannut ymmärtää miten pinta oli saatu aikaiseksi. Joten taas sovelsin vähän omiani, mutta mukavan näköistä kukkapintaa siitä tuli.


Pari pientä palavirkkuu malliakin kokeilin.


torstai 23. elokuuta 2012

Patalappu, taas kerran

Virkkasin patalapun, kun yhdessä kirjassa oli taas kivan näköinen kuusikulmio malli, jota piti kokeilla. Patalappujahan näistä kokeiluista melkein aina tulee.


keskiviikko 22. elokuuta 2012

Huivi

Nyt on tytöllä talveksi pipo ja huivi valmiina. Tein samasta pörrölangasta kuin korvapipon, kietaistavan huivin. Ompelin pitkän huivin päät toisiinsa, kun se on niin kätevää noilla lapsilla, kun silloin ei huivin päät roiku tiellä.



Sitten vielä laukkuvarastostani löytyi toinenkin tillkkukurssilla tehty laukku. Aiheena oli sashiko-tikkaus. Minusta tuo tikkaus sopi hyvin farkkukankaaseen, joten koepaloista syntyi sitten laukku. Olkaremmiksi löytyi vanha vyö.



maanantai 20. elokuuta 2012

Purkki

Tuunasin muovipurkista itselleni roskarasian tänne käsityö nurkkaani. Kun noita valmiita neulomuksia ja virkkuita päättelee, niin langan pätkää riittää. Nyt on sitten nätti purkki, minne nuo pätkät pistää.


Olen joskus aikaisemmin tehnyt purkit koukuille ja puikoille, puikot on kyllä karanneet jonnekin muualle purkistaan. Tuossa taustalla on yläasteella kirjomani kansallispuku tyttö. Tuolloin käsityöt oli melkoista pakkopullaa minulle, ei kiinnostanut silloin yhtään.


Ensimmäinen paprika on kypsynyt pensaassani. Vähän oli jäänyt pieneksi tämä ensimmäinen, toivottavasti nuo isommatkin ehtivät kypsyä, vaikka kylmää on kyllä luvattu ensiyöksi tänne eteläänkin. Pitää ulkona peitellä herkimpiä herkkuja: papuja, kesäkurpitsaa.



sunnuntai 19. elokuuta 2012

Selänpesin

Sain idean selänpesimeen Annelin blogista  Omantyylinen siitä tuli. Langan, Tennesee, löysin Citymarketin alennuskorista. Mukaan laitoin jotain ohutta virkkauslankaa, mitä kotoa löysin. Mukavan näköinen ainakin, vielä kokeilemaan en ole ennättänyt.






perjantai 17. elokuuta 2012

Huivi

Taas yksi "pakollinen" kokeilu tehty. Joskus viime talvena ostin Novitan Puro Pakkasyö lankaa alennuskorista. Jotain niistä piti tehdä ja malliksi valikoitui huivi Moda-lehdestä (1/2012). Malli oli tietty taas eri langalle, mutta neuloin vähän ohjetta mukaillen. Lankahan on mukavan pehmeää neulottavaa. Meinasi lankakin kesken loppua, niin jouduin tuota reunan aaltoneuletta lyhentämään, Keriä kului neljä.



Ihan nättihän tuosta tuli, mutta ei ole kyllä yhtään minun väriseni. Taitaapa joutua lahja koriin.

tiistai 14. elokuuta 2012

Syksyäkö

Syksy saapuu, vaikka kelit kyllä on muuttuneet kesäisiksi. Mutta omenat  punastuu ja lasten koulu alkoi, joten pakkohan se on uskoa, että syksy tulee.


Myös kesän reissukäsityö on valmistunut. Aloittelin vinopitsisen huivin neulontaa kesäkuun alussa ja nyt viikonloppuna sen sitten päättelin. Huivi reissasi Ruotsissa ja vähän täällä kotimaassakin. Kotona sitä en tehnyt. Pituutta huiville kertyi 185 cm.



maanantai 13. elokuuta 2012

Pipoja

Kyllä ne pipokelitkin joskus tulevat. Toivottavasti ei kuitenkaan kovin nopeasti.
Virkkailin pieneen päähän prinsessa pipon. Nyt ei kotoa löytynyt tarpeeksi pientä päätä, niin kuvissa pipo näyttää melkein prinsessa kakulta.



Ohjeen löysin täältä
Toiseen pipoon otin mallia täältä. Tosin koska lankani oli aivan toisenlaista ja piposta piti saada suurempi, niin teinkin ihan erilailla. Lankana tässä pikku noidan pipossa on kaksinkertainen pehmeä pörrölanka Laura. Neuloin edestakaisneulosta 25 cm x 54 cm palan ja ompelin saumat. Tyttö tuntui olevan tyytyväinen pehmoiseen korvapipoonsa.


Pipo sai vielä samasta langasta pörröisen surumielisen hirviökaverin.


perjantai 10. elokuuta 2012

Laukku

Pengoin kaappia yhtenä päivänä ja sieltä löytyi laukku, jonka olen tehnyt jo monta vuotta sitten. Kävin joskus kansalaisopiston tilkkutyö kursseilla muutaman vuoden ajan ja tämmöisen laukun tein silloin.


Ohje oli jostain japanilaisesta tillkukirjasta, joka siellä kurssilla kiersi. Nyt laukku kyllä saa taas tulla käyttöön, sen verran kiva se on.


torstai 9. elokuuta 2012

Huivi

Tähän huiviin innoituksena oli tytön kankainen pantahuivi. Olin ajatellut, että pitäisi ommella itse samalla mallilla uusi huivi, kun kirppikseltä ostettu lempi päähine alkaa olla kulunut. Kun ei varastoistani oikein sopivaa kangasta löytynyt ajattelin, että jos langasta saisi samantapaisen.



 Ihan kivan näköinen siitä tuli. Lankana on joku Lidln puuvilla sekoite lanka ( tytön mieli värejä). Lidlin langoissa on se paha puoli, että jos kadottaa pussin jossa langat oli (tai lapun langan tiedoista), niin vyötteessä ei ole juuri mitään tietoa langasta.

Tuo huivin reikäkuviointi on nimeltään kissankäpälä. Niinpä annoin huiville nimeksi Tassu- huivi. Reunat huolittelin rapuvirkkauksella, josta on hyvää vauhtia tulossa mieli reunukseni.



tiistai 7. elokuuta 2012

Hyllyjä

Ostettiin joku aika tytön huoneeseen hyllykkö Jyskistä. Olin kyllästynyt niihin kaikkiin pikku olioiden pahvilaatikko koteihin, jotka valtasivat puolet lattia pinta-alasta.



Nyt kaikki pikku ötökät saisivat oman lokeronsa. No, ainakin suurinosa leluista löysi paikkansa hyllystä, kun tyttö niitä järjesti.



On tytöllä toinenkin hylly, jonka tein kun tyttö oli vielä pieni. Tavallinen puinen varastohylly, jonka päälle tein hupun vanhasta lakanasta ja mummun pitseistä.





maanantai 6. elokuuta 2012

Sukat valmiina

On hyvä, kun mökille ottaa mukaan vain yhden käsityön, niin ei niin mieluinen homma tulee tehtyä. Sainpa siis neulottua toisen sukan, jippii. Ei tarvitse talvea kulkea eripari sukissa.


 

Poju vetäisi sukat jalkaan, jotta saisin niistä kuvan, muutaman numeron liian isot taitaa olla hälle.

Kesäisen piirakan maanantain piristykseksi.



Illaksi eksyin vielä vattupusikkoon, jotta talvellakin olisi piirakkamarjoja.


torstai 2. elokuuta 2012

Pokemon

Tomaatit alkavat vihdoin ja viimein punastua.


Paprikat yrittävät vielä kasvaa, saa nähdä ehtivätko punaisiksi ennen pakkasia.


Käväisin Robin Hoodissa. Sieltä tarttui mukaan alelaatikosta muutama kerä Rose Mohair- lankaa, valkoisena ja violettina. Keltaista seiska veikkaa, kun totesin ettei minulla ole kotona yhtään keltaista lankaa.


Eilen illalla kasasin amigurumia, jonka ohjeen katsoin täältä.


Jos joku ei tätä tunnista, niin tämä on Pokemon Meowth. Olen tosi tyytyväinen lopputulokseen. Toivottavasti myös yksi kuusivuotias poju tykkää tästä.

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Kuumeilua

Kyllä kesäflunssa on tosiaan rankkaa. En itse ole vielä (koputetaan puuta) kipeä, mutta tyttö on kuumeillut jo viikon. Kyllä se vie voimat sekä tytöltä että äidiltä. Toivottavasti huomenna jo heräisimme teveempään päivään.

Olen tänään vääntänyt tällaisia amigurumin osia. Ehkäpä ne vielä tänään kasaantuvat kokoon, jotta huomenna olisi taas jotain näytettävää.